web-archive-uk.com


Web directory, archive
Search web-archive-uk.com:


Find domain in archive system:
web-archive-uk.com » UK » J » JNPGROUP.CO.UK

Total: 172

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
  • Liston Exchange is a new fully air conditioned 12,000 ft2 three storey office building
    Residential Medium Rise Residential High Rise Retail Renewables Sustainability Student Accommodation Transport and Highways Jobs Contacts Site Map Case Studies Commercial Liston Court Duval House Grosvenor House Innovation Centre Liston Court Stirling Road Latest News Story How does the Flood Water Management Act 2010 affect you The new Act will impose much greater liabilty on developers to obtain detailed design approval to surface water drainage at the Planning Stage rather than at detailed design stage JNP Group have extensive experience of cost effective approaches to surface water drainage strategy and design and will be pleased to help you Read More JNP Group services provided Foundations Structural steelwork Contaminated land remediation Under croft car parking External works Foul surface water drainage Liston Exchange is a new fully air conditioned 12 000 ft2 three storey office building with under croft and at grade car parking on a brown field site in the centre of Marlow Bucks It has a masonry clad steel framed superstructure carrying pre stressed pre cast concrete floors precast reinforced concrete stairs and a tile clad pitched timber roof It was completed in 2008 Project Value 4m Client Comland Plc Architect Langley Hall Associates Our Brochure Download our company

    Original URL path: http://www.jnpgroup.co.uk/casestudies/commercial/liston_court.php (2016-02-11)
    Open archived version from archive


  • jnpgroup consulting engineers provided full Civil and Structural Engineering design services for all aspects of the Stirling road project
    Contacts Site Map Case Studies Commercial Stirling Road Duval House Grosvenor House Innovation Centre Liston Court Stirling Road Latest News Story How does the Flood Water Management Act 2010 affect you The new Act will impose much greater liabilty on developers to obtain detailed design approval to surface water drainage at the Planning Stage rather than at detailed design stage JNP Group have extensive experience of cost effective approaches to surface water drainage strategy and design and will be pleased to help you Read More JNP Group consulting engineers services provided Civil Design Structural Design Drainage Design Lorry Car Park Design Foundation Design This project involved demolition of existing buildings and provision of a new two storey B1 offices warehouse development for Slough Estates The construction consisted of in situ r c foundations supporting steel portal frames to the warehouse section and two storey steel frame to the offices Pre cast concrete flooring was used throughout the first floor and in situ reinforced fibre concrete for the ground floor JNP Group consulting engineers provided full Civil and Structural Engineering design services for all aspects of the project including foundations steel frame car parking access roads drainage and surface water disposal

    Original URL path: http://www.jnpgroup.co.uk/casestudies/commercial/stirling_road.php (2016-02-11)
    Open archived version from archive

  • uk consulting engineers jnpgroup provided structural design, drainage design and many other professional engineering works including party walls
    extend demolish rebuild and refurbish the derelict Abbey Brewery site West Malling into new apartments The Site The main 3 storey building stood centrally within the site with a 2 storey structure to the north shared a boundary whilst stores adjoined the boundary to the south with housing To the east and rear of the site the topography sloped steeply down some 8m to existing housing The Design The existing gatehouse building was to be demolished whilst its adjoining 2 storey structure was to be extended The stores adjacent the south boundary were also to be demolished and replaced with new parking areas and garage structures The central building was to be converted into four storeys by adding an additional floor providing new rooms in the roof The building was then doubled in size by the addition of a new 4 storey extension mirroring the existing building The ground floor required concrete machinery plinths to be carefully reduced to enable the existing ground floor to be reused and free up conversion of the basement to residential accommodation A survey of the various existing buildings was carried out to confirm all steel beam sizes column sizes wall thicknesses Trial pits were carried out to establish existing footing details Brick samples were taken for laboratory testing to establish mortar and brick strengths whilst core samples were taken from the concrete floors to check for reinforcement and for laboratory testing to establish concrete strength Timber floors were inspected for rot and woodworm with all existing sizes noted and designed around The majority of steel beams were dated around the early 20th century and the historic sections book was referred to establish beam properties The steel and cast iron columns were also checked by this method with the wall thicknesses checked by carefully drilling

    Original URL path: http://www.jnpgroup.co.uk/casestudies/residential-conversion-refurbishment/abbey.php (2016-02-11)
    Open archived version from archive


  • jnpgroup services provided: Structural Design, Structural Investigation Of Historic Structure, Structural Detailing, Bridge Design, Disproportionate Collapse Design, Civil Design
    Design Disproportionate Collapse Design Civil Design The project was to convert alter extend and refurbish a derelict mill into new apartments The Site The site was a derelict boarded up mill on the outskirts of Reading with two water courses running through the ground floor area on private land with private drive and fishing lake The Design The existing mill building was proposed to be provided with an additional fifth floor and new truss rafter roof therefore requiring the design to meet disproportionate collapse requirements and to assess the existing structure and foundations suitability for the new loads A survey of the existing building was carried out to confirm all steel beam sizes column sizes wall thicknesses with trialpits indertaken to establish existing footing details Brick samples were taken for laboratory testing to establish mortar and brick strengths whilst core samples were taken from the concrete floors to check for reinforcement and for laboratory testing to establish concrete strength The majority of steelbeams were dated around the end of the 19th century and the historic sections book was referred to establish beam properties The cast iron columns were also checked by this method with the wall thicknesses checked by carefully drilling small holes in the wall of the columns The design was based on allowing an area of floor to collapse and ensure that the floor below could sustain the additional load during a collapse scenario Some of the existing beams required to be strengthened and additional columns had to be installed in a number of places Due to the thickness of the existing masonry walls these proved to suitable for the conversion proposals despite having additional load and more openings introduced The water course were to be retained within the mill as a feature and these had to be

    Original URL path: http://www.jnpgroup.co.uk/casestudies/residential-conversion-refurbishment/burghfield.php (2016-02-11)
    Open archived version from archive

  • jnpgroup consulting engineers provided full structural engineering design and detail of all new foundations, new steel superstructure, insitu floors and steel frame roof for Crown mansions
    of cost effective approaches to surface water drainage strategy and design and will be pleased to help you Read More JNP Group consulting engineers services provided Parking Design Drainage Design Structural Design Foundation Design Drainage Design Analysis Of Existing Structure Insertion Of Additional Floor JNP Group consulting engineers provided full structural engineering design and detail of all new foundations new steel superstructure in situ floors and steel frame roof As well as assessment of existing structure and floors where required Disproportionate collapse was dealt with by using RC in situ stairs and a structural topping to existing floors The steel frame penthouse structure and roof including vaulted ceiling and dormer returns was designed to avoid loading the existing lightweight floor at that level By using permanent steel shuttering for the in situ floors JNP Group consulting engineers were able to design a prop free scheme enabling the contractor to work at all levels at once thus speeding up the construction process JNP Group consulting engineers also designed the external works including accesses parking and drainage Project Redevelopment of former five storey technical college in Putney to provide 38 2 3 bed luxury apartments Project Value 2 6m Client Barratt South

    Original URL path: http://www.jnpgroup.co.uk/casestudies/residential-conversion-refurbishment/crown_mansions.php (2016-02-11)
    Open archived version from archive

  • jnpgroup consulting engineers services provided: Structural design, Structural
    and refurbish a derelict working mill in the back streets off of the commercial Road into new apartments The Site The site was a derelict boarded up brick mill building on a confined site with shared boundaries on 3 sides The building had a small street frontage and a narrow entrance gate below the mill structure facade Once through the entrance the access road passed under a link structure into a court yard with mill buildings of varying construction age height and condition on all 4 sides linked together The courtyard was provided with a glazed roof supported by a suspended steel frame built into the surrounding structures The boundaries were shared with adjoining mill structures with shared fire escape routes The Design It was proposed to provide the existing mill building with an additional floor and convert the basement of the main building into a car parking area A survey of the various existing buildings was carried out to confirm all steel beam sizes column sizes wall thicknesses with trial pits carried out to establish existing footing details Brick samples were taken for laboratory testing to establish mortar and brick strengths whilst core samples were taken from the concrete floors to check for reinforcement and for laboratory testing to establish concrete strength The floor slabs were of filler joist construction and joist positions were located using detection devices Areas of floor were broken out locally to confirm the actual joist sizes The concrete clinker infill within one the buildings was of very poor quality and in a very poor state easily removed with hand held tools It was deemed unsatisfactory for conversion and was eventually demolished and rebuilt The majority of steelbeams were dated around the end of the 19th century and the historic sections book was referred to

    Original URL path: http://www.jnpgroup.co.uk/casestudies/residential-conversion-refurbishment/fairclough.php (2016-02-11)
    Open archived version from archive

  • jnpgroup consulting engineers formed part of the design and build team
    approval to surface water drainage at the Planning Stage rather than at detailed design stage JNP Group have extensive experience of cost effective approaches to surface water drainage strategy and design and will be pleased to help you Read More Halifax High School an existing school constructed in masonry The school has been converted into 50 luxury one two and three bedroom apartments By utilising the existing large floor to ceiling heights part mezzanine floors were introduced to create additional floor space without restricting natural light The top floor school gym was divided into loft style apartments with exposed timber trusses and part mezzanine floors JNPGroup were employed to provide the Structural Engineering and Architectural services on the project Structural work involved strengthening of the existing structure including filler joist and timber floors steelwork framing timber roof trusses walls and foundations Timber trusses in the top floor gym were strengthened to take the additional load from the mezzanine floors and repaired due to previous modifications carried out by the school A new passenger lift was and restrictions on space required the underpinning of the existing walls by piling Architectural services for the project included the preparation and submission of a

    Original URL path: http://www.jnpgroup.co.uk/casestudies/residential-conversion-refurbishment/halifax_school.php (2016-02-11)
    Open archived version from archive

  • jnpgroup consulting engineers renovated this old church on scandrett street into new aparements using structural engineering
    clock tower as the main feature and building new apartments around As Seen on TV Just prior to commencement of work on site the church clock tower was used in the episode of Friends where Ross came over to England to marry Emily The internal shots were obviously taken within a studio hence the absence of Hard Hats at the wedding The Site The site was a derelict church which had retained its clock tower and crypt on a small site on the corner of Scandrett Street Tench street and Green bank in Wapping The crypt and adjoining grave yard land had to have burials and coffins sensitively relocated before the land could be decontaminated with all these works carried out by a specialist due to risk of disease The removals did create some issues of settlement within the site as they were deeper than expected and excavations adjacent the crypt walls and adjoining building had to be carried out The Design The existing Tower was retained along with the crypt walls which retained Scandrett Street and Green Bank pavements roads These walls had to be temporarily propped during demolition of the crypt roof slab The proposed foundation design took into consideration various issues including the high water table due to the nearby River Thames the possible migration of contamination from historic burials and the stability of the adjacent highways and buildings particularly the listed clock tower The base slab of the crypt was retained and punched through at various positions to accommodate new piles which would support the proposed foundation raft slab The piling had to be carried out very carefully to avoid affecting the retained clock tower crypt walls and their historic foundations The new basement structure with external RC walls and internal loadbearing masonry walls was built

    Original URL path: http://www.jnpgroup.co.uk/casestudies/residential-conversion-refurbishment/scandrett.php (2016-02-11)
    Open archived version from archive



  •  


web-archive-uk.com, 2017-12-11